اهمیت مدیریت برند در کسب و کار | دفتر مشاوره و آموزش مدیریت و کسب و کار امکان
دسته بندی: تبلیغات

اهمیت مدیریت برند در کسب و کار

همان طور که می‌دانید برند یا نام تجاری، در واقع یک عبارت یا نشانه‌ای است که محصولات و خدمات شما را از خدمات و محصولات شرکت‌های مشابه متمایز می‌کند. فرقی نمی‌کند که در چه حوزه‌ای و به چه وسعتی مشغول به فعالیت هستید، بلکه مهم است که بدانید برند سازی یکی از ضروریات هر کسب و کاری به شمار می‌رود.

مدیریت برند

مدیریت برند یک فرآیند بلند مدت برای ارتقای سطح رضایت مشتریان از عملکرد شرکت شماست تا از این طریق در رقابت با دیگر رقبایتان بتوانید سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهید. در جهان امروز مصرف کنندگان به سرعت در حال تغییر رفتار هستند و گاها در کسری از ثانبه برای خرید از شرکتی خاص تصمیم می گیرند. بنابراین مدیریت برند به شما کمک می کند که همواره برند شما در انظار عموم قرار بگیرد و از این طریق یک برداشت مثبت در ذهن مخاطبان ایجاد شود. از نظر روانی مدیریت برند به اندازه افزایش کیفیت محصولات و خدمات شما در میزان فروش نهایی تاثیر دارد.
برندسازی فرآیند معنا بخشیدن به یک شرکت، محصول یا خدمات خاص و شکل دادن به یک برند در ذهن مصرف کنندگان است. این یک استراتژی است که توسط شرکت ها طراحی شده است تا به مردم برای تشخیص سریع محصولات و سازمان کمک کند و از طریق شفاف سازی اینکه این برند خاص چه چیزی هست و چه چیزی نیست برای آنها دلیلی برای انتخاب محصولات شان در برابر محصولات دیگر می دهد. هدف آنها جذب و حفظ مشتریان وفادار از طریق تحویل کالایی است که همواره مطابق با وعده ای است که در تبلیغات و برند داده شده است.

وجود یک برند ۴ ارمغان را برای شما به همراه خواهد داشت:

۱- کسب و کار شما را قابل شناسایی و تشخیص خواهد کرد.

۲- برای شما و کسب و کارتان شهرت را به همراه می آورد.

۳- به ایجاد ارتباط با مشتریان و مخاطبان شما کمک می کند.

۴- شما را به یک منبع معتبر و قابل استناد در دیدگاه مشتریان تان تبدیل می کند.

اهمیت برند سازی

به دلیل اهمیت بالای برند و نادیده گرفتن آن توسط اغلب کسب و کارهای جدید و کوچک، در این جا به چندین دلیل مهم وجود یک برند در کسب و کار می‌پردازیم.

۱- برند سازی موجب شناخته تر شدن بیشتر کسب و کار می‌شود

شناخته شدن در بازار جز مهم ترین رکن‌های بازاریابی به حساب می‌آید، زیرا در سایه آن می‌توانید از تبلیغاتی که برای رشد و بازاریابی استفاده می‌کنید به بهترین نحو ممکن بازخورد گرفته و مشتریان را به سمت کسب و کار خود جذب نمایید. تبدیل شدن به یک نام تجاری شناخته شده، اولین قدم برای ایجاد اعتماد در مشتریان جدید بالاقوه است. از منسجم بودن برند خود در تمامی پلت فرم‌ها و پیامی که قصد دارید با آنها به اشتراک بگذارید تا بدین طریق خود را به مشتریان بشناسانید، اطمینان حاصل نمایید.

۲- نام تجاری دارای ارزش است

مثال‌های زیادی در این باره وجود دارد که می‌توان با بررسی و تجزیه و تحلیل آن‌ها به قدرت برند سازی یک کسب و کار ایمان آورد. بارزترین مثال موجود، شرکت کوکا کولا می‌باشد. در برآوردهای به دست آمده در سال ۲۰۱۶، تنها نام و برند کوکا کولا ارزشی معادل ۷۳ بیلیون دلار داشته است که رقم بسیار بالا و ارزشمندی می‌باشد. شاید کسب و کار شما به بزرگی شرکت کوکا کولا نباشد، ولی هرگز نباید فراموش کرد که وجود برند برای هر کسب و کاری ارزش می‌آفریند و این ارزش، تنها با گذشت زمان و یک استراتژی مدیریت قوی افزایش پیدا می‌کند.

۳- برند سازی به نوعی پشتیبان طراحی‌های شماست

وقتی شروع به تبلیغات، ساخت وب سایت، تعامل در شبکه‌های اجتماعی، طراحی کارت ویزیت و غیره می‌کنید، نام تجاری روی تمامی این طراحی‌ها تاثیر گذاشته و باعث ذخیره پول و ارزش شما طی مدت می‌شود. برندسازی و دستور العمل‌هایی که طی آن ایجاد می‌شود به شما کمک می‌کند تا طراحی‌ها و تبلیغاتی که در آینده نیاز به انجام آنهاست، طی همان قوانین و زیر نظر نام تجاری شما و به صورت یکپارچه انجام شود. این امر روی صرف جویی در زمان افرادی که برای شما طراحی و تبلیغات انجام می‌دهند نیز تاثیرگذار است زیرا دقیقا می‌دانند که برند شما چیست و چه کاری انجام می‌دهد.

۴- نیروی کار وفادار و رضایتمندتری ایجاد می‌کند

احساس لذت و کار کردن در یک شرکت با نام تجاری و دارای برندی ارزشمند، قطعا باعث افزایش رضایت کارکنان نسبت به شرکت‌هایی است که دارای برند نیستند. در اینگونه شرکت‌ها کارکنان میل بیشتری به کار کردن نشان می‌دهند و این خود باعث افزایش بهره وری و رشد سریع‌تر کسب و کار می‌شود. کارکنان اینگونه شرکت‌ها معمولا وفادارتر بوده و نسبت به وظایف خود مسئولیت پذیرتر می‌باشند.

۵- به روند بازاریابی بهبود می‌بخشد

وقتی برندی می‌سازید، شما در واقع داستان کسب و کار خود و اهدافتان را به صورت تصویری و یک الگو به نمایش عموم می‌گذارید. به عبارتی یک برند نشان می‌دهد که شما چه کسی هستید و چه چیزی ارائه می‌دهید. برند سازی به نوبه خود باعث بهبود روند بازاریابی می‌شود. سرمایه گذاری روی تبلیغات بدون برند قطعا تاثیر بسیار کمتری در مقایسه با تبلیغات، همراه با داشتن یک برند با طراحی قوی دارد.

۶- باعث افزایش اعتماد به شما، در بازار می‌شود

داشتن برند در هر کسب و کاری باعث افزایش اعتماد مخاطبین شده و همواره با جذب اعتماد بیشتر و افزایش مشتریان خود، می‌توان به درصد بالایی از سهم بازار هدف رسید. با برند سازی می‌توانید با رقیبان خود در بازار هدف رقابت کرده و بدین طریق مشتریان، محصولات یا خدمات شما را جز نخستین انتخاب‌های خود قرار خواهند داد.

در پایان، بازاریابی فرآیندی است که فروش را بیشتر می کند ولی برندسازی پایه ای است که شهرت و وفاداری مشتری بر آن استوار است. از شرکت های بنام مانند اپل تا شرکت های تازه تأسیس شده واضح است که برندسازی خوب سلاح پنهانی برای موفقیت است.

Visits: 75

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *